OGLAS

FACEBOOK NK VIR

ZGODOVINA NOGOMETNEGA KLUBA VIR

Pred nekaj več kot 36 leti se je sestal takratni iniciativni odbor, ki je sklenil da se ustanovi NOGOMETNI KLUB VIR.

Nogometaši iz bližnjega okoliša so namreč že dolgo čutili praznino in nepovezanost pri svojem aktivnem preživljanju športnega časa. Na odboru je bilo navzočih nekaj zainteresiranih, članov poleg zgoraj navedenih zagnancev, ki so imeli v rokah že osnutek statuta športnega društva.

Začetki - ravnanje igriča

Za prvega predsednika je bil izvoljen g. Florjančič Bogdan, eden izmed pobudnikov organizacije samostojnega NK VIR. Na ustanovnem občnem zboru je bilo prisotnih kar 90 kasnejših članov. Ker se je število članov povečevalo, so iskali primerne prostore za zagotovitev nemotenega dela.

Iz prve brunarice, ki je dočakala otvoritev 4.julija 1985, se je kasneje zgradil sodoben športni objekt, le-te prostore pa v športnem parku Vir koristimo še danes. Društvo goji od vsega začetka športno zvrst – nogomet in na tem področju sodelujemo s sosednjimi nogometnimi društvi in nogometnimi društvi iz ostalih delov države in tujine.

Poleg nogometa se v društvu gojijo tudi ostali športi - tek, metanje podkev, balinanje ...

Da čas prehitro beži, potrjuje že majhen pogled v preteklost. Sigurno pa je ta pogled mnogo lažji, ko opaziš, da je za nami določen uspeh in da je del tega uspeha tudi naše delo.

tl_files/Zgodovina/02.JPG

To je del zgodovine, ki opisuje pomembne dogodke. Na teh osnovah pa je potrebno graditi pogled v prihodnost našega društva in poskrbeti, da bo le-ta še lepši.

Naše društvo je bilo skozi prehojeno pot vedno spoštovano, za kar se moramo zahvaliti našim upravnim odborom in predsednikom ŠD Vir in NK Vir skozi čas.

SPONZORJI

Servis vodovodno ogrevalnih naprav Stane Srša s.p. Elektroinstalacije, montaža in servis ogrevalnih naprav Breznik Tomaž s.p. Temnenje stekel, digitalni tisk in graviranje Bleki Zobozdravstvo Pohlen FITFIT_270X210.jpg